Om oss

Australian Shepherd

Beauty & Brain

     Om oss

Guldfiskar och karpar i vår damm

Min New Forest ponny Prince

Vår lilla damm. Numer är växtligheten ganska

nertrampad av glada hundar

Jag på min första utställning

Jag och min hannoveranare/eng fullblod "Second".  När jag skulle köpa stor häst åkte jag runt i hela Sverige och tog hem flera hästar på prov men hittade inget som passade. Second sprang jag på av en slump bara ett par mil hemifrån. Hon hade mest gått och skrotat och hade ett föl vid sin sida. Tjejen som ägde henne hade köpt henne av en hästhandlare och det visade sig ganska snart att Second var dräktig. Tjejen valde att behålla fölet och sälja mamman, något jag är väldigt glad för. Second är den roligaste häst jag har ägt, en häst med massor av motor och hoppglädje.

Vår första australian sheperd

MARSVINEN

Så småningom är min tanke att bygga upp hemsidan om våra marsvin igen, men det kommer att ta tid, så tills vidare presenterar jag några av de som har en särskild plats i mitt hjärta.

Jag startade Eternitys marvinsuppfödning 2004 och var aktiv till 2011. Under dessa år byggde jag upp och utvecklade mina linjer till en framgång jag aldrig trott var möjlig. År 2005 blev jag Sveriges mest vinstrika uppfödare nio, 2006 var jag femma, 2007 blev jag tvåa och 2008-2011 var Eternitys Cavies nummer ett!  Genom åren har det blivit åtskilliga BIS och BISplaceringar, Nordiska och svenska vinnare och en lång rad av champions. Jag struntar i jantelagen-jag är enormt stolt över vad jag  åstadkommit. Det ligger åtskilliga och åtskilliga timmars arbete och avelsplanering bakom framgången.

Här har fötts kullar i de flesta raser, abessinier, teddy, rex, skinny, self, nonself och samtliga långhårsraser. Närmast mitt hjärta har alltid sheltie och coronet figurerat. Min första sheltiehona kom från Anneli Dellermark/Cavatinas och jag har haft stor nytta och är djupt tacksam över att kunna använda hennes långhår i min avel. Men de sheltie som är grunden till mina linjer kommer från England, sheltiehonan Rowlands Cattriona och sheltiehanen Hobbat Hills Excalibur återfinns långt bak i de allra flesta av stamtavlorna. Sedan är där en salig blandning av uppfödarnamn, då jag gjort det många ansåg vara omöjligt, para ihop flera olika linjer. Det tog sina generationer för att få fram den typ av sheltie och coronet som jag föredrar men det gick och det är utställningsresultaten ett strålande exempel på. Eternitys linjer återfinns över hela Europa och jag är mycket tacksam till de som tagit vara på det arbete jag lagt ner. Just nu bor här endast ett par pet-marsvin, men vem vet vad framtiden bär i sitt sköte......

Nordiska mästerskapen i Lysekil 2006. I finalen hade jag fyra! långhår. Längst till höger står texelhanen NORDV-06 SV-06 SCH DKCH Eternitys Ragititag, jämte honom syns hans syster SCH Eternitys Ratatata, därefter står en av mina absoluta favoriter genom tiderna och den sheltie som har gjort allra mest i min avel NORDV-06 DKCH SCH Eternitys Lillstrumpa och näst längst till vänster återfinns coroneten NORDV-06 SCH DKCH Eternitys Happy New Year.


Marsvinen ska också fira jul :-)

En av de allra första marsvinskullarna som föddes hos oss.

2BOY-10 BIR-10 SV-10 SCH Eternitys Fransish Nash. En enastående alpaca hane som hade högsta möjliga poäng på årets marsvin.


Han visades dessutom med 93 poäng på utsällning och det är den högsta poäng jag någonsin uppnått. Den bästa alpacan som jag någonsin satt mina händer i.

BIR-08 SCH GP Eternitys Nicko Ticko Tinn "Nicko". Den första skinnyn i Sverige att vinna BIS. Förutom att han gick väldigt bra i rasklass tävlade mina barn med honom i pet-klass och gurkätning där han också visade framtassarna.


När jag planerade parningen som resulterade i Nicko fick jag höra att kombinationen inte skulle bli bra. Jag är glad att jag genomförde det jag trodde på, för så tokigt blev det ju inte ;-)


Tyvärr förlorade jag Nicko allt för tidigt. Han opererades för urinsten men vaknade aldrig upp ur narkosen. Glädjande nog hann han lämna flera avkommor som

gjort strålande ifrån sig på utställning och i skinnyaveln. Nicko lämnade ett stort hål i mitt hjärta och det blev aldrig detsamma att avla skinny efter hans bortgång.


Finaste Nicko en stor personlighet och alltid positiv <3

Två vältypade sheltie ungar från Lillstrumpa-linjen.

Snyggaste "Sockan". NORDV-07 DKCH SCH Eternitys Raggsock. En hane med bedårande huvud, stora runda ögon och den tjockaste, blankaste päls man kan tänka sig.


Dessutom en hel massa personlighet och en kelgris av högsta klass.

SV SCH Eternitys Biscaya. En coronethona av mycket hög kvalitet, med jättefin form och längd. En av få marsvin som har fått full poäng på pälstäthet. Mamma är finaste Lillstrumpa som tyvärr dog när Biscaya och hennes fyra syskon bara var tre veckor gamla. Trots det växte kullen bra och jag behöll tre syskon ur kullen som alla blev champions!

SCH Eternitys Sock-er. Ännu en favorit, med härlig pälskvalitet och underbar längd. Sock-er är en av de marsvin jag sparat trots ett mjukt öronveck. Ett par konkurenter gjorde stor sak av det och när hon blev BIRjr-r på SM så var de framme hos domaren och undrade hur hon dömde.  Domaren försvarade sig med att hon inte sett vecket, vilket inte var sant då det stod på bedömningsedeln, men kanske var hon inte van vid att

utställare beter sig på det viset. Ett öronveck är ett poängs avdrag och har marsvinet alla andra kvaliteter så är det upp till utställaren att välja om man vill ställa eller inte. Själv tycker jag inte det är värre än tex sämre pälskvalietet, dåliga front eller fel kroppsform. Sock-er lyckades knipa flera BIS-placeringar och också två BIS-vinster och blev årets vinstrikaste sheltie nr tre, trots ett poängsavdrag för det "förskräckliga" ;-) öronvecket.

Säger en hel del om vilka kvaliteter hon besatt på alla de andra bedömningspunkterna!

Tora och hennes marsvin "Trinne", en helt underbar sheltiehane efter engelska linjer. "Trinne" gillade inte pälsvård så några titlar fick han aldrig, men han har lämnat mängder med bra avkommor och är ett av de keligaste marsvin vi har haft. Han stod alltid och tittade över burkanten och tiggde kel och gottis.

Ebba och hennes första marsvin Mio.

Favoritkull från favoritlinje.

NORDV-11 SCH Eternitys Pearl Sock

SjrV SCH Eternitys Pearl Pants

Eternitys Pearl Stockings (moved to Spain)

BOY-11 BIR-11 SjrV-11 NORDV-11 SCH Eternitys Gertrud. En fantastisk merino hona som jag inte kan hitta ett enda fel på, komplett och helt okomplicerad att hantera pälsen på. Getrud har vunnit alla stora mästerskap hon har deltagit på och blev dessutom Sveriges mest vinstrika marsvin alla raser 2011. Gertrud bor numer hos min goda vän Jack Stockstill/Coastwinds marsvin.

SCh Eternitys Tora-Tekla. Döpt efter två av mina döttrar som räddade livet på henne då varken hennes mamma eller syskon klarade sig.


De höll henne varm och matade henne den första tiden. "T-T" hade massor av päls och en helt underbar pälskvalitet. Tyvärr gick hon aldrig vidare i aveln, utan fick gå i förtidspension efter två misslyckade försök till kullar.

BIR-08 SCH GP Eternitys Nicko Ticko Tinn "Nicko",

med några av sina rosetter.

SCH Eternitys Fogy Lady, en alpaca av hög kvalitet med mycket fin, jämn form.

Favorithona NORDV-10 SV-10 SCH Eternitys Stay-Ups. Älskade Stay-ups, vacker som en dag, tam och kelig och kunde dessutom en del konster som att snurra runt, hoppa och stå på bakbenen.

SVjrM, SVjrV, SCh Ch, FinCh Eternitys Check Me Out. En otroligt söt och näpen hona med en härlig pälskvalitet och fin längd. Dessutom en kelgris som älskade att bli kliad i coroneten.

Jag avslutar min presentation av marvinen med Eternitys Knästrumpa. Hon har inte ett enda utställningsresultat att ståta med, trots det vill jag säga att hon är en av mina främsta avelshonor.

Knästrumpa såldes som bebis pga av ett mjukt öronveck och ett mindre pälsriktningsfel. När jag såg henne några månader senare så hade hon utvecklats till en strålande unghona. Som tur var fick jag möjlighet att köpa tillbaka henne och när hon hade ålden inne sattes hon i avel. Hon fick fyra kullar innan hon gick i avelspension och ur varje kull sparade jag en unge att ställa ut och alla blev champions! Knästrumpa är mor till:

SCH Eternitys Knickers

NORDV-10 SV-10 SCH Eternitys Stay-Ups

SCH Eternitys Bloody Man

SjrV-09 SjrM-09 FINCH SCH Eternitys Check Me Out


Knästrumpas pappa är NORDV-07 DKCH SCH Eternitys Raggsock och farmor är DKCH SCH Eternitys Lillstrumpa.

Knästrumpa är ett lysande exempel på att det det inte alltid är så att man behöver ha massor av titlar för att lämna bra avkommor och att man som uppfödare

ibland kan ha överseende med små "deffekter" så länge som man är noga med att inte dubblera dem och planerar sina parningar noggrant.Kennel Wow Lixoms

Vi bor strax utanför Kalmar

Familjen Knutsson 2002

Besökare

Translation
"A house is not

a home without

an Aussie"