charmkill-kullen

Vi har valpar! Den 24/3 föddes 5 tikar och tre hanar.

Vi söker en halvfodervärd (bibehållen avelsrätt) till en tik ur den här kombinationen.

KORAD SE UCH SE RALLYCH LPl LPII RLD N RLD F RLD A RLD M SPH1 NW1 Wow Lixoms Third Time´s the Charm

"Karma"

&

"Chester"

 

KORAD SE UCH SPH1 Chess Player Chester Hill

Wow Lixoms Charm-Huntress at Hill

" Hillka"

tik, svart trefärgad. LS

 

 

 

"A house is not

a home without

an Aussie"

Besökare

Translation

Hälsa:

HD: A

ED: 0

Tänder: Saxbett, fulltandad

Ögonlyst UA: 2012, 2015, 2017

CEA: +/+

PRA: +/+

HC/HSF4: +/+

DM: +/+

CMR1: +/+

NCL6: +/+

MH: +/+

MDR1: -/-

Fakta:

Reg: SE49745/2012 

Född: 2012-08-03

Höjd: 53,5 cm

Vikt: 26 kg

Färg: blue merle, vit och tan.

Ögonfärg: Blå

Svans: Lång

U: KORAD SEVCH LP1 LPII LPIII SPH1 RLD N RLD F RLD A Chess Player Birdie Nam 

E:KORAD Spinnrockens Explosiv Cocoijo

 

Meriter:

Känd mental status: 1:a på skott, 3:a på hantering, inga kvarstående rädslor

Bruks: SPH1 uppflyttad till högre klass spår

Utställning: SE UCH

KORAD: 428p

 

Chesters ägares ord om honom:

 

Vår Chester.

Ja, hur gör man då när man ska beskriva vår Chester utan att det låter som "han är bäst, bäst , bäst" utan urskillning. Kanske får man börja från början då vi valde varandra.

 

Vi hälsade på i valplådan ett antal gånger och när vi väl skulle bestämma oss (han fanns där i ögonvrån hela tiden, men man ska ju ha ett öppet sinne som det heter) var han med och tog beslutet. Han inbjöd till lek och somnade i tur och ordning i mattes och husses knä under hela den gången så, ja, inget svårt val alltså. Han hade något som tilltalade oss redan från dag ett och så har det fortsatt.

 

Att han är självständig och löser saker på egen tass fick vi klart för oss redan första dagen hemma då han själv sprang under staketet, ut på gärdet på andra sidan vår lilla grusväg, och innan vi kom fram till staketet var han tillbaka nybajsad och redo för nya upptåg! Men vår lille pojk är, trots att han kan själv, väldigt mån om att vara hos oss, nära, nära. Sitter gärna i knäet, delar på sig mellan husse och matte, och tycker uppriktigt om att mysa, bli klappad, kammad, borstad, sitta med inne på toaletten eller var som helst vi är. Kort sagt han vill alltid vara med och kan han inte sitta i knäet på en så sitter han eller ligger nära, nära.

 

Han är gärna med på och uppskattar nya saker. Otroligt nyfiken och har koll på allt vilket inte alltid passar sig, men man får ta det ena med det andra. Han undersöker själv och tar saker och ting med ro. Älskar leksaker och kan bära med sig grejer runt en hel promenad, inte bara korta sådana utan på 7-8 km, och så ska vi leka med leksaken under tiden vi promenerar. Han kan lägga ifrån sig grejen för att kolla in läget på något spännande, och det kan vara allt möjligt som kan intressera herrn för stunden. En spännande fläck, en sten eller något endast han ser i fjärran och när det är klart plockas leksaken upp igen och så leker vi vidare på vår vandring.

 

När vi tränar så tycker vi, både husse och matte, att han har det där lilla extra som gör träningen rolig och lustfylld. Han, upplever vi i alla fall, tycker verkligen om att träna. Vi gör saker ihop. Han är med på noterna och man kan prova och testa olika anfallsvinklar på nya moment och han tuffar på och försöker alltid göra sitt bästa. Husse är fantastisk på att lägga spännande spår och Chester är otroligt rolig att spåra med! Trots fart i spåret är han noga och när pinnarna närmar sig ger han sig inte förrän han hittat den. Man får bara hänga på då och försöka byta snabbt för annars får man flisor istället för 1 pinne! Har han för bråttom i en vinkel, och kommer för långt ifrån, har han redan från dag ett då vi började spåra, förmågan att lägga i bromsen och söker sig metodiskt tillbaka, suger i spåret och jobbar vidare. Mitt jobb är att hålla ned tempot och bära pinnarna, resten löser han!

 

Så vad har vi då, jo, han har samarbetsförmåga, föremålsintresse och nyfikenhet, är orädd, har arbetsglädje och är en ständig källa till glädje och kärlek för oss. Det gör att vi, i alla fall, kommer tillbaka till första meningen i denna lilla presentation - "han är bäst, bäst, bäst!

 

Det här är en unik kombination och troligen den första i sitt slag! Båda föräldrarna är svenska utställningschampions, de har alltså bevisat att de BÅDE kan arbeta och gör bra ifrån sig i vänstervarvet.

Sedan de nya reglerna kom (2012), där det krävs både 3 cert och uppflyttning till högre bruksklass för championat finns endast sjutton svenskregistrerade aussies som innehar titeln SE UCH.

 

Både Chester och Karma är korade på 458 respektive 491 poäng.

 

Det här blir den första kullen efter Chester som kommer ur en kull på tio valpar, samtliga skottfasta på MH och 8 är korade. 9 av 10 syskon är meriterade i både utställning och arbete (7 i bruks) Alla syskon till Chester är friröntgade på höfter och armbågar.

 

Mer om Karma finns på hennes egna sida.

 

I den här kombon förväntar vi oss aktiva, arbetsvilliga avkommor i en snygg förpackning.

Hälsa:

HD: A

ED: 0

Tänder: Saxbett, fulltandad

Ögonlyst UA: 2012, 2015, 2017

CEA: +/+

PRA: +/+

HC/HSF4: +/+

DM: +/+

CMR1: +/+

NCL6: +/+

MH: +/+

MDR1: -/-

Hälsa:

HD: A

ED: 0

Tänder: Saxbett, fulltandad

Ögonlyst UA: 2012, 2015, 2017

CEA: +/+

PRA: +/+

HC/HSF4: +/+

DM: +/+

CMR1: +/+

NCL6: +/+

MH: +/+

MDR1: -/-

Hälsa:

HD: A

ED: 0

Tänder: Saxbett, fulltandad

Ögonlyst UA: 2012, 2015, 2017

CEA: +/+

PRA: +/+

HC/HSF4: +/+

DM: +/+

CMR1: +/+

NCL6: +/+

MH: +/+

MDR1: -/-

© Liz Knutsson 2013, wowlixom@live.se